Joan Hurtado 'Canano'

Les administradores i administradors de la Festa Major han decidit que l’artista Joan Hurtado, conegut com “Canano”, sigui la persona encarregada de fer l’estampa de Sant Fèlix de la Festa Major 2021. 

El quintet festamajorenc va encarregar l’estampa de 2020 a aquest artista, ja que malgrat la situació peculiar de La Irrepetible, aquest era un element que els Administradors van considerar irrenunciable, doncs la representació pictòrica de Sant Fèlix és un símbol no només vinculat a la part festiva de la Festa Major, si no també a la part litúrgica i de devoció. Com la resta de protagonistes de la Festa Major, l'estamper també continua amb l'encàrrec per aquest 2021.

Joan Hurtado “Canano” va nèixer a Torreperogil (Jaén) l’any 1959 i resideix a Sant Martí Sarroca des del 1962. D’arrels andaluses és un penedesenc de cor.

La seva obra pictòrica és hereva directa de llenguatges tan arrelats a Catalunya com l’informalisme dels anys cinquanta, la nova figuració i l’hiperrealisme, i es caracteritza per incorporar matèria sobre el suport pictòric, la fusta, configurant una orografia (relleus i textures) sobre la qual materialitzar les pinzellades poc sucoses que defineixen les seves composicions.

La seva obra ha estat mereixedora d’exposicions individuals a Sitges, Tarragona, a la seva Jaén natal, a ciutats franceses com Pamiers i Ceret i, òbviament, a Vilafranca, com la que va acollir el Fòrum Berger Balaguer durant la darrera Festa Major. 

També ha participat en exposicions col·lectives i fires que han fet viatjar la seva obra a diferents indrets del món, com la ciutat de París, concretament al Carroussel du Louvre, a la Candem Art Gallery de Londres, a Estocolm, Copenhagen, Buenos Aires, Florència, Grècia, Lisboa, Utrecht, Miami i Nova York en diverses ocasions.