Notícia

S’obren les preinscripcions per participar a la Festa Major dels Petits de Vilafranca

07 de juliol de 2021

Les administradores i els administradors del 2021, el Servei de Cultura de l’Ajuntament i la Comissió voluntària encarregada d’aquesta activitat han posat en marxa el procés d’inscripció per participar a la Festa Major dels Petits de Vilafranca que enguany ofereix un total de 263 places  (menys de les que són habituals a causa de les restriccions Covid), en els 16 balls que hi tenen representació. Els infants també tenen opció de formar part dels Falcons i de les Colles Castelleres infantils. En aquest cas, cal posar-se en contacte directament amb cada colla.

Es donarà prioritat per participar a la Festa Major dels Petits als infants empadronats a Vilafranca o bé que ho estigui com a mínim el pare o la mare o el tutor/a legal. Els nens i nenes d’altres municipis podran inscriure’s un cop ho hagin fet els infants de Vilafranca i partir del resultat del sorteig que definirà els horaris.

El camp de futbol, escenari d’una Festa Major dels Petits pregonada per l’equip femení de l’Atlètic Vilafranca

Les administradores i administradors també han anunciat que el lloc triat per a celebrar la Festa Major dels Petits adaptada que han estat preparant ha estat el Camp de Futbol de Vilafranca, un espai que ja comptarà amb la infraestructura necessària donat que és el principal escenari dels concerts.

Pel quintet administrador era fonamental tirar endavant la Festa Major dels Petits seguint la seva màxima de fer “la millor Festa Major possible” intentant celebrar tots els actes tradicionals de manera adaptada per tal de que siguin sanitàriament segurs tant pels balladors com pel públic.

La Festa Major dels Petits es celebrarà com cada any l’1 de setembre a la tarda, i anirà precedida de la tronada i el Pregonet. Abans, al matí, i si les autoritats sanitàries ho permeten, es realitzarà l’actuació de lluïment dels Falcons i la diada castellera al pati de l’Institut Milà i Fontanals.

A més, les administradores i administradors han anunciat que enguany l’entitat encarregada de fer el Pregonet amb el que s’inicia la Festa Major dels Petits és l’equip femení de l’Atlètic Vilafranca, que l’any passat celebraven els seus primers 25 anys d’història, sent un referent, no només a Vilafranca, si no a tota Catalunya, com a pioneres en un esport històricament masculí com és el futbol.

Calendari de preinscripcions i inscripcions

El període de preinscripció serà del 6 a l’11 de juliol. El tràmit es podrà fer en línia a través de la web de l’Ajuntament de Vilafranca o de forma presencial al Servei de Cultura, a l’Escorxador (c. de l’Escorxador, 21), de dilluns a dijous, de 17 a 19h.

El dimarts 13 de juliol, a les 20h, a l’Escorxador, es farà el sorteig de les lletres que definiran els horaris d’inscripció seguint l’ordre alfabètic de manera que cada família tindrà assignada una franja horària per inscriure’s. La taula d’horaris es podrà consultar a la web de l’Ajuntament i es farà arribar a les famílies per correu electrònic.

El dijous 15 i divendres 16 de juliol, de 17 a 21h, es faran les inscripcions que tindran lloc a l’Escorxador. Caldrà portar omplerts i signats els formularis d’inscripció que es podran descarregar des de la web de l’Ajuntament per si es volen portar omplerts de casa i també estaran disponibles en el moment d’inscriure’s.

Si el ball que es tria en primera opció està ple, se n’oferirà un altre en el mateix moment de la inscripció. Per a fer la inscripció serà imprescindible haver fet la preinscripció (caldrà confirmar-ho portant el resguard o indicant el número de referència) i portar un document que acrediti l’edat de l’infant.

Criteris de participació: edats, places i calendari d’assaigs

Per participar a la Festa Major dels Petits serà imprescindible cenyir-se als mínims d’edat i als barems físics establerts a la graella que es pot consultar als fulletons informatius que estaran disponibles a la web de l’Ajuntament i que es faran arribar per correu electrònic a tot l’alumnat de 1r a 6è de primària de les escoles de Vilafranca.

(1) Drac: amplada màxima d'espatlles 31 cm.

(2) Gegants: alçada mínima de peus a de 1,15 m

(3) Capgrossos: alçada mínima 1,45 m

Per a més informació sobre la Festa Major dels Petits 2021 i el procés d’inscripcions us podeu adreçar al Servei de Cultura [email protected] o bé el web: https://fm2021.vilafranca.cat/inici/festa-major-dels-petits