Notícia

Els patis d’escola, el Camp de futbol i el Teatre Casal, principals escenaris de la FM21

27 de maig de 2021

Amb la voluntat d’oferir a la vila “la millor Festa Major possible”, les administradores i els administradors de la Festa Major de Vilafranca han presentat al Camp de futbol municipal els principals espais on es desenvoluparà la festa d’enguany. Adaptada a les indicacions sanitàries i de seguretat que marca el Procicat a dia d’avui, la FM 2021 serà sanitàriament segura, descentralitzada i en espais amb aforaments limitats i amb reserva d’entrades, per tal d’evitar l’aglomeració de persones al carrer.

Davant la impossibilitat a hores d’ara de fer processons i cercaviles, fins a sis patis d’escoles podran acollir la part tradicional, és a dir, les actuacions del seguici festiu. En sessions de matí i tarda, del 29 al 31 d’agost, els diferents balls de la Festa Major actuaran sobre un empostissat al voltant del qual se situaran cadires des d’on el públic podrà seguir les actuacions. Cada pati tindrà assignats sempre uns balls fixos, i s’intentaran combinar balls amb peces, balls amb foc i balls amb danses. Ara mateix s’està estudiant la capacitat de cadascun dels patis, tenint en compte la separació entre cadires que obliga el Procicat, però la voluntat és utilitzar els patis més grans per tal de encabir-hi entre 300 i 400 persones en cada una de les actuacions per tal d’arribar al major nombre de públic possible.

Per accedir a cada passi, el públic haurà de presentar una entrada que prèviament haurà reservat on-line i de forma gratuïta. Aquest mateix sistema es va utilitzar l’any passat per tal de participar de les Novenes de Sant Fèlix i dels oficis de Festa Major dels dies 30 i 31, actes on enguany també serà necessària la reserva d’entrada per tal d’accedir-hi.

El nom de les escoles que acolliran les actuacions dels balls s’anunciarà properament, així com el sistema de reserva prèvia.

El Camp de futbol municipal, escenari de grans concerts

Pel que fa a la part lúdica, el Camp de futbol municipal de la Zona Esportiva serà l’escenari principal dels grans concerts, un espai que substitueix l’espai habitual de la rambla de Sant Francesc. Del 28 d’agost al 2 de setembre diferents grups de renom actuaran cada nit a l’escenari davant de més de dues mil persones assegudes en cadires que respectaran l’obligada distància de seguretat. Per tal d’assistir als concerts s’haurà d’accedir amb reserva d’entrada que, a diferència de la part tradicional, sí que tindrà un preu simbòlic. Les administradores i administradors volen assegurar d’aquesta manera que qui adquireixi una entrada assistirà amb tota seguretat al concert.

La gespa del Camp de futbol serà recoberta amb una catifa protectora i s’està estudiant la possibilitat d’ubicar-hi una barra, depenent de les indicacions que el Procicat marqui en aquell moment.

Dos espais més acolliran la part lúdica amb concerts i espectacles. Serà un espai exterior perimetrat i tancat, que s’anunciarà properament, i el Teatre Casal. Per assistir-hi també s’haurà de fer amb entrada a un preu simbòlic i s’està treballant perquè cap col·lectiu es quedi sense poder accedir al servei de venda d’entrades.

En el cas de l’espai exterior perimetrat, s’hi oferiran els concerts com ara els de la banda de música i altres tipus de concerts de format més reduït que no pas els que es faran al Camp de futbol.

Al Teatre Casal, i com a novetat, s’oferiran espectacles professionals d’arts escèniques. Amb tots aquests espais, la proposta lúdica de la FM 2021 tindrà una programació variada i per a tots els públics.

La programació definitiva de tots els espais es donarà a conèixer en les properes setmanes, així com el sistema d’entrades, el preu i la data de l’inici de la venda.