Notícia

Els Amics de les Arts, Els Pets, Zoo, Suu i Gertrudis actuaran a la FM2021

12 de agost de 2021

Els Administradors de la Festa Major 2021, Montse Andrade, Anna De Tena, Pere Nin, Núria Rovira i Pablo Sancho, han presentat aquest dimarts la programació musical i tradicional de la Festa Major, que es durà a terme per “la més típica” del 28 d’agost al 2 de setembre en diferents espais perimetrats per controlar l’aforament, amb el públic assegut i sempre amb reserva prèvia.

Actes tradicionals

La capta serà al carrer els dijous 19 i divendres 20 d’agost, amb tres parades estàtiques on es vendrà el programa, a la plaça de la Vila, a la rambla de Sant Francesc i a la plaça Jaume I. A la tarda, als barris de Vilafranca hi haurà diferents parades fixes.

El dia 29, a les 12 del migdia es farà el tret de sortida a la festa amb diferents tronades des de diverses localitzacions, igual que l'any passat. A les 12.30h els balls actuaran als patis de 4 escoles: Baltà Elias, Cristòfor Mestre, Dolors Piera i Pau Boada. Cada escola tindrà assignats el mateixos balls, que faran un passi al matí i dos a la tarda, en total sis passis entre les dies 29 i 30, per donar possibilitat al major nombre de gent possible de veure els balls. Es recuperarà el tradicional castell de focs el dia 29 a la nit.

El dia 30 a la tarda hi haurà a la basílica de Santa Maria l’acte solemne de la Diada de Sant Fèlix amb un recordatori simbòlic de l’entrada del Sant i, també, el ball de lluïment de l’Àliga coincidint amb la darrera novena i el cant dels Goigs. La Moixiganga hi actuarà, al costat de les relíquies de Sant Fèlix. El ball de Malcasats actuarà, per la seva banda, al claustre dels Trinitaris.

El dia 31 al migdia s’ha previst una actuació de lluïment dels balls a la plaça de la Vila, en la seva unicació tradicional, però perimetrant-la i controlant l'aforament. L’actuació inclourà els balls parlats i, per tant, els versos dels Diables. Hi haurà dos blocs d’actuació, amb un descans, per tal que es pugui desallotjar la plaça i donar cabuda a un segon torn amb un públic diferent.

El dia 31 a la tarda, hi haurà una processó amb públic assegut i amb espai i aforament delimitat al barri de la Girada. Encara està per definir la ubicació exacta.

El dia 1 de setembre hi haurà la Festa Major dels Petits, que tindrà lloc íntegrament al pati de l’institut Milà i Fontanals. Al migdia hi haurà l’exhibició dels membres més joves dels Falcons i de les tres colles castelleres vilafranquines i, a la tarda, l’actuació de la resta de balls infantils. Les invitacions per accedir a aquest acte es distribuiran entre els infants que participin a la FM dels Petits.

El dia 1 a la nit tindria lloc el Ball de Foc organitzat per la colla de Diables de Vilafranca, però novament no s'ha pogut readaptar i s’ha hagut de suspendre. La colla està preparant un acte simbòlic per recordar-ho.

Goigs i pregó

Els goigs a la llaor de Sant Fèlix seran enguany en directe, i no enregistrats com l’any passat. La novena començarà 15 minuts abans de l’habitual, a les 20.30h, per ajustar els horaris al toc de queda.

El pregó de la FM, a càrrec dels poetes Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda, es farà el 28 d'agost en la seva ubicació tradicional a la plaça Jaume I. L’escenari, però, canviarà i no serà al davant del Palau Baltà, sinó que se situarà entre la basílica de Santa Maria i l'edifici de Vinseum, de cara al monument als Castellers. Es preveu ubicar-hi unes 500 cadires. Penedès TV oferirà el pregó en directe.

Acte simbòlic casteller

El dia 30, Diada castellera per excel·lència, encara no se sap quin tipus d'acte, de caire simbòlic, tindrà lloc a la plaça més castellera. Els administradors van explicar que hi ha diverses propostres sobre la taula.

Cartell musical

Finalment, l'Administració de la FM donava a conèixer els grups musicals que actuaran entre el 28 d'agost i el 2 de setembre. Els Amics de les Arts, Els Pets, Zoo, Suu i Gertrudis, són només alguns dels noms del cartell musical Les actuacions musicals es faran en diferents espais de la ciutat, sempre amb el públic assegut i amb mascareta.

Dia 28

 • 21h.30h, Suu i Els Amics de les Arts, al camp de futbol.
 • 23h, Think, a l’escola Sant Ramon.

Dia 29

 • 19h i a les 22h, orquestra La Chatta, a l’escola Sant Ramon. 
 • 21.30h, Els Pets i Gertrudis, al camp de futbol.
 • 23h, concert de gralles a l’escola Dolors Piera.

Dia 30

 • 19h, la cobla Catània, al parc del Tívoli.
 • 19h i 22h, la Banda de Cardona, a l’escola Sant Ramon.
 • 21.30h, Ciudad Jara i Zoo.

Dia 31

 • 19h, la Cobla Catània, a la plaça de la Sardana.
 • 19 i 22h, The Show Must Go On (tribut a Queen), al Casal.
 • 21.30h, Sra Tomasa i Jazzwoman,al camp de futbol.
 • 21.30h, Joan Rovira i La terrasseta dels Preixens, a l’escola Sant Ramon.

Dia 1

 • 12h, Morena Tradipatxanga, a l'escola Sant Ramon.
 • 21h, Qitus, Sunday’s Ska Jazz i Bandau, a l’escola Sant Ramon.
 • 21.30h, Los Manolos, PD Pam Pool i Muerta Sánchez, al camp de futbol.

 

Dia 2

 • 12h, La Portàtil FM, a l’escola Sant Ramon.
 • 19h Dàmaris Gelabert, al Casal.
 • 19h, Xató les Anxovetes, a l’escola Sant Ramon.
 • 22h Orquestra Cimarrón, al Camp de Futbol.

Al Teatre Casal i als patis de l’escola Estalella Graells i de l’institut Milà i Fontanals tindran lloc diferents actuacions de teatre i arts escèniques, i al Cinema Kubrik i haurà projeccions de cinema infantil els dies 1 i 2 de setembre, que es poden consultar a la web de la Festa Major fm2021.vilafranca.cat.

Reserva d'entrades

En aquesta mateixa web, des d’aquest mateix divendres a les 9 del matí es podran reservar les entrades per als actes tradicionals, que són gratuïts, i per als concerts musicals a un preu simbòlic d’entre 3 i 5 euros. Les primeres 24 hores la venda d’entrades estarà oberta únicament per a les persones empadronades a Vilafranca.

Per als espectacles musicals i teatrals, a banda de la compra per Internet, també es podran reservar i comprar entrades de forma presencial a les taquilles del Teatre Cal Bolet dilluns dia 16, de 18 a 20h, i dimarts dia 17, d'11 a 13h.

Pel que fa als actes tradicionals, les reserves d’entrades s’han de fer també per Internet. En cas de no tenir accés a Internet, també es poden reservar les entrades presencialment al Servei de Cultura (c/ Escorxador, 19-21 Vilafranca), de dilluns a divendres de 16 a 21h. Es poden adquirir un màxim de 4 entrades per persona, excepte per al Pregó i per a l'acte de lluïment del 31 al matí i la processó a la Girada a la tarda, on només es podran adquirir 2 reserves per persona.

Tota la programació i reserves a fm2021.vilafranca.cat