Notícia

Crida als comerços i empreses a col·laborar amb la Festa Major 2021

15 de juny de 2021

Les administradores i administradors de la Festa Major 2021 han presentat en roda de premsa al Consell Comarcal de l’Alt Penedès una campanya dirigida al comerç de la vila animant-los a participar i col·laborar en la Festa Major 2021. Aquesta acció s’acompanya d’un vídeo on sis comerciants de la vila animen a la participació d’altres botigues i empreses per Festa Major.

Pel quintet d’administradores i administradors, la Festa Major que s’està preparant tindrà tres eixos fonamentals, tal i com han explicat en altres ocasions: serà sanitàriament segura, amb compliment escrupolós de les normatives i protocols vigents; diferent a l’habitual, amb actes descentralitzats per tal d’arribar al màxim nombre de persones possible; i serà la millor possible. I per tal de fer-la possible, després d’un any sense Festa Major, es demana el recolzament econòmic de la xarxa social i empresarial de Vilafranca i del Penedès.

 

 

Conscients de l’especial dificultat que durant els darrers mesos han tingut tots els sectors, des del petit productor agrari fins la industria, el comerç o la restauració, les administradores i administradors no volen que cap empresari o comerciant se senti coaccionat a col·laborar. Per aquest motiu, enlloc de l’habitual recapta de patrocinis visitant a porta freda als comerços, es fa una crida pública a la col·laboració, per modesta que sigui, que serà reforçada amb l’enviament de correus electrònics a les empreses que ja han aportat en les recents edicions de la Festa Major. En cas de resposta, les administradores i administradors sí visitaran personalment l’empresa o comerç per tal de tancar l’acord de patrocini o col·laboració.

Qualsevol aportació té una deducció fiscal d’un 35% com a norma general, que pot arribar fins al 40% si aquestes aportacions són perllongades en el temps. A partir de 1.500 euros es consideren serveis publicitaris, donat que a canvi s’ofereixen propostes personalitzades de publicitat, molt avantatjoses, i es factura amb IVA a banda.

Els diferents graus de col·laboració són els següents:
-    Agraïment: fins 249 €
-    Amic/ga: de 250 a 599 €
-    Col·laborador/a: de 600 a 1.499 €
-    Patrocinador/a: de 1.500 a 4.999 €
-    Mecenes: a partir de 5.000 €

En definitiva, es demana a tothom que pugui o vulgui col·laborar que adreci un mail a [email protected], que passi per la parada que les administradores i administradores instal·len tots els dissabtes a la Plaça de la Vila, o que contacti amb qualsevol dels cinc.

Aportacions de particulars i Apadrina un tro
Apadrina un tro és una de les formes que tradicionalment s’han utilitzat per a petites aportacions, per que tothom que vulgui pugui sortir al programa.
Es tracta de fer una aportació de 5€, i a canvi, es donarà un imant amb una imatge d’un tro com a recordatori, i també podrà sortir al programa. S’ha fet una edició limitada de 500 trons. Es podrà realitzar a la parada instal·lada cada dissabte a la Plaça de la Vila.

Per altra banda, qualsevol persona física pot fer una aportació superior a 20€, amb uns avantatges fiscals molt importants. Serien del mateix estil dels que es gaudeixen per altres entitats sense ànim de lucre, com podria ser la Marató de TV3, Creu Roja, etc. Els primers 150€ (de totes les aportacions sumades) tenen una deducció del 80%. Per exemple, si aportes 150€ a entitats sense ànim de lucre, hi ha una deducció de 120€. És a dir, en la realitat, a la persona física li costa 30€, però en canvi, la FM en rep 150. L’excés que superi els 150€ també tenen bonificació, en aquest cas d’un 35%.

Els particulars també podran col·laborar amb la Festa Major 2021 amb la compra de marxandatge i el programa, que junt amb l’estampa i el regal, es posarà a la venda els dies de la capta.